RING OSS REDAN IDAG! 0500 41 47 11

OBS!  Smsá   070 68 52 47 4 

Håll koll på ditt data & nätverk. 


 

Använd en brandvägg - Windows är svårt attackerat av virus och spionprogram, så använd brandvägg, det är viktigt! Brandväggar hjälper till att blockera farliga program, virus eller spionprogram innan de infiltrerar ditt system. De inbyggda brandväggarna ger ett bra skydd, ett exempel är windows egna. Vill du ha högre säkerhet så finns det olika företag som erbjuder brandväggsskydd som ger dig en högre säkerhetsnivå.

Skyddande program - Program som antivirus och antispyware är en grundläggande skyddsåtgärd. Det är alltför lätt för virus och spionprogram att ta sig in i din dator, vilket kan sänka datorns prestanda, eller rentav göra att du kan förlora data. Så se till att du är skyddad!

Det finns idag ett stort utbud av olika både bra och dåliga antivirusprogram på marknaden. Några som jag kan rekommendera i dagsläget är Kaspersky antivirus eller AVG antivirus. För trojaner samt spyware är Spybot Search And Destroy helt klar överlägset bäst.

Var misstänksam mot all e-post som inte känns bekant - Smittad e-post kan infektera din dator med spionprogram och virus.

Besök inte webbplatser med dåligt rykte eller som du inte känner dig säker på - Dessa är ofta tillflyktsorter för skadlig och irriterande inkräktare som spionprogram.

Uppdatera ditt operativsystem ofta - Uppdateringarna lagar säkerhetshål, dessa hål älskar annars hackers.
Sätt på den automatiska uppdateringsfunktionen i windows så du inte missar något!

Säkerhetskopiera -Detta gör du lättast till en separat mediaenhet, så som extern hårddisk, USB, CD eller DVD.
Gör detta regelbundet för att säkra viktiga filer, bilder, etc.

Lösenord - Sätt lösenord på ditt administratörskonto, alltför många vet inte om detta och det innebär en stor säkerhetsrisk! Ange ett lösenord så är din dator betydligt bättre skyddad mot intrång.

Trådlösa nätverk - Är idag standard i de flesta hem, men alltför många vet inte att de är oskyddade eller hur man skyddar sitt trådlösa nätverk. Vem som helst kan då egentligen använda bandbredd från ditt nätverk och därmed lätt komma åt din dator i nätverket. Det minsta man kan göra är att kryptera sitt nätverk, sedan finns det även möjlighet att ställa in rätt inställningar i bredbands-modemet, routern.

 Tillbaka

Skriv ut sidan