RING OSS REDAN IDAG! 0500 41 47 11

OBS!  Smsá   070 68 52 47 4 

Hur du rengör din bildskärm

1.Stäng av bildskärmen så att den blir mörk, då blir det lättare att se de områden som är smutsiga eller fettiga.

2.Använd en torr mjuk trasa. Ett bra val av trasa är typen microfiber som används för att rengöra glasögon eller kameraobjektiv. Med stor försiktigthet torka av skärmen.
Se tips # 1 nedan för andra typer av trasa du bör undvika.

3.Om en torr trasa inte helt tar bort allt smuts eller fett, tryck inte hårdare i ett försök att skrubba bort det. Att trycka direkt på LCD-skärmen kan ofta orsaka pixlar att slockna. 

4.Om nödvändigt, fukta trasan med destillerat vatten eller med en lika stor andel av destillerat vatten och vitvinsvinäger. Eller använd skärmrengöringsmedel som är till för bildskärmar.
Se Tips # 2 nedan för produkter att undvika.

5.Själva plasthöljet som omger skärmens kanter kan rengöras med vanligt milt rengöringsmedel, men undvik kontakt med skärmens bildyta.


Tips:

1.Undvik att använda pappershanddukar, toalettpapper, mjukpapper, eller något liknande  för att torka av LCD-skärmen. Dessa icke-ultramjuka material kan lätt repa skärmen. 

2.Undvik rengöringsmedel som innehåller ammoniak, etanol, aceton, toluen, etylsyra eller metylklorid. Dessa kemikalier kan reagera med det material som LCD-skärmen är tillverkad av. Och skulle kunna få skärmen att gulna eller orsaka andra typer av skador. 

3.Spruta aldrig vätska direkt på LCD-skärmen då det kan hamna inne i monitorn och orsaka skada.

Tillbaka