RING OSS REDAN IDAG! 0500 41 47 11

OBS!  Smsá   070 68 52 47 4 

              Nätverk & Säkerhet

Svaret är NAS

En NAS är mycket mer än en vanlig extern hårddisk. Den stora skillnaden är att en NAS kan vara ansluten till flera datorer samtidigt och den behöver inte tas med  utan går att nå var som helst via nätet. Alla i verksamheten kan också få varsin privat mapp på NAS:en för att spara filer som ingen annan ska kunna komma åt.

Den gemensamma samlingen av filmer, fotografier och låtar kan gemensamt vara åtkomlig för alla med behörighet. Det åstadkoms genom att alla får varsitt konto på NAS:en och loggar in med det från sin privata dator (eller sitt användarkonto på den gemensamma datorn).
Inloggning krävs endast vid första anslutningstillfället. Sedan kan användaren dra över alla sina filer till nätverkshårddisken direkt i Utforskaren i Windows eller Finder i Mac OS X. Till skillnad från vanliga externa hårddiskar fungerar nämligen NAS:ar för fildelning mellan alla moderna operativsystem, utan att begränsas av den maximala filstorleken.

Alla användare kan sedan komma åt gemensamma filsamlingen (även över Internet, dvs t.ex hemmifrån). Vissa NAS-modeller har till och med tillhörande appar för att strömma bilder, film och musik till mobiltelefoner och surfplattor. Med en sådan NAS går det att alltid ha med sig hela sin video, bild och musiksamling, även om den överstiger det som får plats på telefonens minneskort. Det går helt enkelt att skapa sin privata Spotify-liknande tjänst.

Filsynkroniseringstjänster så som Dropbox har blivit väldigt populära, men många av dem har också fått utstå kritik för hur de hanterar användarnas privata information. Genom att ha en NAS går det att sätta upp sitt eget "lagringsmoln" och ladda upp filer till det istället. Om exempelvis ett dokument från jobbet ska tas med hem behöver NAS-ägaren inte maila det till sig själv eller lägga det på ett USB-minne, utan kan istället ladda upp det till sin NAS.

När det gäller fildelning är också många NAS:ar mycket kompetenta. De flesta NAS:ar har idag stöd för fildelning via Bittorrent så att ingen dator behöver vara påslagen för att filer ska laddas ned.


NAS:en är också en bra mediacentral. Istället för att alla i verksamheten har sin egen samling av musikfiler, bilder eller dokument kan det organiseras på ett snyggt och logiskt sätt på NAS:en.

 
För att ytterligare förbättra säkerhet & tillgänglighet kan vi bygga en hemsida åt er. På så sätt kan ni presentera er på nätet och få en mer attraktiv verksamhet för besökare på Internet.

 

       Er egen hemsida

 

Vi bygger er hemsida attraktiv och efter era önskemål så att ni kan får ut en verkligare spegling av er verksamhet inför besökare på Internet.

Denna tjänst ger er även möjlighet att ha funktioner med lösenord som endast behöriga har tillträde till. Som tex bilder som ni kan delar med er av till föräldrarna.